Başkan Büyüksu Esendere beldesinde ikamet edip üniversite okuyan öğrencilere hem yeni yıl hediyesi hem de sosyal belediyecilik kapsamında 3 bin TL eğitim desteği verdi.

Büyüksu yaptığı açıklamada, sınırda hizmet var, hizmette sınır yok şiarıyla hareket ettiklerini söyledi.

Esendere beldesinde bugüne kadar sınırsız hizmet yaptıklarını belirten Büyüksu" Bu hizmetlerden bir tanesi ve  en önemlisi sevgili öğrencilerimize , gençlerimize verdiğimiz eğitim desteğidir. Bunların başında YKS sınav ücretleri KPSS yol iaşe giderleri ve belediye olarak biz sağlıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda sizleri unutmadık. Geçen yıl biz sizlere biner lira vermiştik. Bu yılda beldemiz sınırları içerisinde ikamet etmekte olan ve üniversite okuyan öğrencilerimize 3 bin tl eğitim desteği veriyoruz. Belediyemiz siz öğrencilerin her zaman yanında oldu. Bundan sonrada sizlerin yanında olmaya devam edecek."

Esendere Belediyesinin 28 yıllık bir belediye olduğunu ve vu süreçte öğrencilere daha önce hiç destek sağlanmadığını aktaran Büyüksu" Burs anlamında kaynak anlamında öğrencilerimize hiç bir destek önceden sağlanmamıştı.

Biz göreve geldiğimizden bu yana  bütün öğrencilerimize ayrım yapmaksızın ana sınıfından üniversite öğrencilerine kadar öğrencilerimizi her alanda destekledik. Bununda çok ciddi yansımaları oluyor. İnsanlar okumak istiyor. Bir noktada belediyemizi bir umut olarak görüyorlar. En ufak bir sıkıntıda hemen bizleri arıyorlar. Biz de hiçbir öğrencimizi geri çevirmiyoruz.  Onlar okuduklarında biz de mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ