Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Akpınar Köyü sınırları içerinde Keremoğlu ailesi tarafından yapılan bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği ve merhum iş adamı Hacı Kadir Keremoğlu adına yaptırılan cami ibadete açıldı. 

Camiinin açılışına, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı Esendere Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, Kanat Önder Ali İhsan Zeydan, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Hakkari Eski Milletvekili Abdülmuttalip Özbek, Hakkari Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan , MHP İlçe Başkanı Yıldırım Öztepe, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Açılışta konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek H. Kadir Keremoğlu Camiisinin hayırlı olmasını diledi.  

Camilerin en temel görevlerinden birinin inananları bir araya getirmek olduğunu belirten Vali Çelik, "Caminin açılış bile bu vesile ile bizleri bir araya getirdi. Bu caminin köye kazandırılmasına emeği geçen, katkı sunan Hacı Lezgin Beye, diğer yakınlarına, yapımda emeği geçen mimarlarından çalışanlarına kadar herkese şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Hayırların, barışa dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni eden Vali Çelik, “İnşaat olarak güzel. Her şey mükemmel. Ama onları yaşatacak içinde insan olması lazım. Çocuklarımızın gençlerimizin. Yani sizlerin bizlerin olması lazım ki amacını yerine getirsin. Çok güzel olmuş sıcak bir ortam var. Bu sıcak ortam sizlerin bir araya gelmesine vesile olur. Bugün burada başlangıcını yaptığınız gibi yan yana omuz omuza sürekli saf halinde inançlarımızı değerlerimizi çocuklarımıza öğreterek bu toprakların değerlerini bizden sonraki kuşaklara aktarılmasına vesile olur. Hilal ümmeti temsil ediyor. Oradaki yıldız da bu ümmetin bir araya gelmesine vesile olan peygamberimizi temsil ediyor. Dolayısı ile bir İslam sancağıdır. O bayrağın gölgesinde onun, minarelerin, devam eden ezanların sesinde bu ümmeti bu milletin birlik ve beraberliğin Rabbim daim etsin. Bu hayırların, barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Dua ediyorum" ifadelerini kullandı

Açılış verilen yemekle son buldu.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN - MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ