ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Kentin belirlenen bazı alanlarına  şu ana kadar 4 Bin ton moloz taşındı. Geriye kalan 18 Bin ton moloz taşıma çalışmaları sürüyor.

Günlük yaklaşık 50 kamyon moloz taşıyan ekipler bir kaç gün içerisinde  kendi çalışma sahalarına geçtiklerinde bu sayıyı 100 kamyona çıkarmayı hedefliyor.

Bu sayede güzergahta 10 gün içerisinde çalışmaların bitmesi öngörülüyor.

Jeoloji Mühendisi Kamuran Cihan Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada,Yaklaşık 35 gündür yıkım işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Yıkım işlemlerinin zorlu şartlarda ilerlediğini kaydeden Cihan, "Etrafımız gecekondu tarzı dükkanlarla dolu. Dolayısıyla orda ki dükkanlara zarar vermemek için dikkatli bir şekilde ilerliyoruz. Yıkımdan sonra moloz taşıma işlemine başladık. Şuana kadar 150 kamyon moloz taşıdık.  Bu da 4 Bin'e yakın bir rakam demek. 18 Bin ton malzeme daha taşıyacaz. Bunun için de esnafımızdan biraz daha sabır bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlar çok sınırlı. Şuana kadar günde 50 kamyon moloz taşıyoruz. Kendi sahamızın içine girdiğimiz zaman bu sayı 100 kamyona çıkacak. İnşallah 5 ya da 6 gün içerisinde burayı bitireceğiz. Kurban Bayramı münasebetiyle esnafın daha rahat çalışabilmesi için  burda ki güzergahı birazdan açacağız."İfadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan