ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Gönüllü öğretmenler Dağlıca bölgesinde yer alan Doğanlı köyü ilkokulu Yeşiltaş Şehit Jandarma Üsteğmen Çağlar Cambaz ilk ve Ortaokulu ve Şehit İstikam Uzman Çavuş Lokman Çoban  ilkokuluna gitti.

Burada öğrencilerle bir araya gelen gönüllü 12 öğretmen  öğrencilere enstrümanları tanıttı  beraber  oyun oynayıp şarkı söyledi.

Öğrenciler de  estrümanlara dokunarak hem çaldı hem de söyledi.

Gönüllü öğretmen Erkan Köroğlu Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Amaçlarının ilçe merkezine uzak olan okullardaki  imkanı olmayan öğrencileri müzikle buluşturmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sosyal yaşantıdan uzaklaşmamaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Köroğlu,  Burada hem   müzik enstrümanlarını tanıtmak hem müzik dinletisi sunmak, hem de müzik sevgisini aşılayıp Türk halk Müziği bilincini kazandırmak istedik. Ayrıca burada yetenekli çocukları keşfedip her alanda kendilerini geliştirmeleri konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Çocukların bakış açısını biraz olsun genişletip minik kalplerine dokunmak istiyoruz. İfadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan