Son iki yılda fahiş zamlarla adeta uçuşa geçen otomobil piyasasında ibre tersine dönmeye başladı. Alınan önlemler sıfır araç kampanyalarıyla birleşti, ikinci el otomobilde satıcılar fiyat kırsa da otomobil pazarları boş kaldı. Ticaret Bakanlığı'nın almış olduğu önlemler, piyasadaki nakit sıkıntısı derken piyasaya giren çok sayıda sıfır araçla birlikte ikinci elde ilgi her geçen gün azaldı.

Show Haber'de yer alan habere göre sıfır araçlarda teslimatların iki haftaya kadar düştüğü belirtilirken, otomobil bayileri de sıfır araçlarda yüzde 20 indirime varan kampanyalara başlayınca, müşterilerin ilgisi sıfır araçlara yöneldi.

İkinci el piyasasında yaşanan durgunluk galericileri de indirim yapmaya itti. Bazı otomobillerde son bir ayda 250-300 bin TL kadar fiyat düşürüldüğü belirtiliyor.

Araç satışlarında yaşanan durgunluk ve fiyatlarda yaşanan gerilemeyle birlikte vatandaşlar "Otomobil fiyatları daha da düşecek mi?" sorusuna yanıt ararken, sektör temsilcilerinden dikkat çeken açıklamalar geldi.

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı; "Hem sıfır hem ikinci el otomobilde fiyat düşüşleri söz konusu. Önümüzdeki birkaç aylık süre zarfında özellikle ikinci elde fiyatlar bir miktar daha geri gelebilir. 

Yani fiyatlar daha fazla düşecek. Sıfır ve ikinci elde yaşanan fiyat düşüşleri ve sıfırda sunulan kampanyalar yıl sonuna kadar devam edecektir. Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız mevcut fiyatlar ve sunulan kampanyalardan bütçe ve ihtiyaçları dahilinde faydalanabilirler." (HABER MERKEZİ)

Editör: Erkan Çobanoğlu