YÜKSEKOVA HALKIN SESİ / HABER MERKEZİ
Hakkari’de özellikle Merzan,  Yurtkur, ve Zeynel bey yerleşkesindeki kampüs hattında çalışan belediye servislerinde yaşanan yetersizlik, üniversite öğrencileri ve mahalle halkı arasında bir memnuniyetsizliğe yol açıyor. Vatandaşlar, servislerin yoğunluğu yüzünden saatlerce bekleyip binemediklerinden yakınırken, servis şoförleri de iş yükünün altında ezildiklerini söylüyor.

Vatdandaşlar her sabah mahallelerinden çıkıp işe gitmek veya okula yetişmek için saatlerce servis durağında beklemek zorunda kalıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafikle birleşince bir çile ye dönüşüyor. Hem öğrencilerin hem de işe veya evine gitmek zorunda olan vatandaşların, servislerde yer bulmak için birbiriyle yarıştığı görülüyor.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE DURUMDAN NASİBİNİ ALIYOR
Yoğun ders programlarından arta kalan zamanlarını tıklım tıklım servislerde geçiren öğrenciler, zamanında yetişememenin stresiyle boğuşuyor. Birçoğu, derslere geç kalmanın akademik performanslarını olumsuz etkilediğinden endişe duyuyor. Belediye yetkilileri, vatandaşları rahatlatmak adına yeni servislerin geleceğini duyurdu ancak henüz bir adım atılmadı. Belediye, yeni servisler için bir ihale sürecine gireceğini açıkladıysa da, ortada somut bir plan yok. Bu belirsizlik, vatandaşları ve öğrencileri gelecek konusunda endişelendiriyor. Vatandaşlar, belediyeden acil bir çözüm talep ediyor. Yeni servislerin en kısa sürede hizmete girmesi ve mevcut servislerin daha etkili bir şekilde yönetilmesi için çaba harcanması bekleniyor.
SERVİS ŞOFÖRLERİ DE DURUMDAN MEMNUN DEĞİL!
 İş yüklerinin arttığını ve yetişmekte güçlük çektiklerini ifade eden şoförler, durumun hem hizmet kalitesini düşürdüğünü hem de çalışma koşullarını olumsuz etkilediğini dile getiriyor. İş yükleri arttıkça, şoförler daha fazla mesai yapmak zorunda kalıyorlar. Bu durum, yorgun ve stresli şoförlerin trafikte daha dikkatsiz olmalarına yol açarak güvenliği de tehlikeye atıyor.

Editör: Haber Merkezi