31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Yeniden Refah Partisi (YRH) olmak üzere Toplam 18 üyeden oluşan İl Genel Meclisi 2024 yılı Nisan ayı ilk Meclis Toplantısını 17 Nisan 2024 Çarşamba günü gerçekleştirdi. 
Yapılan toplantıda yeni dönem İl Genel Meclisi Eş Başkanlığına Feyaz Dara İle Asiye Akgül seçildi. 
İlk toplantıdan sonra yönetimini belirleyen Hakkâri İl Genel Meclisi Yüksekova ilçesinde köy ziyaretleri gerçekleştirdi. 
İl Genel meclisi Eş başkanı Feyaz Dara ile Yüksekova il genel meclisi üyeleri; Serindere (Şişemzin), Yukarı Güveç (Xurekan),  Aşağı Güveç ( Xurekana bını),  Kısıklı (Dèlezi) Sualtı (Dèrişk) , Ortaç (Bavenis),  Salkımlı (Nêzêran), Konak (Sêmehilk) Pirince ( Pirince), Dibekli (Averd)  Odabaşı (Dedinê), Gümüşlü (Zêve) ve Gülkaymak (Kanireş) köylerinde vatandaşlar ile bir araya geldi. 
Köylerde vatandaşların dile getirdiği ortak sorunlar; ulaşım, içme suyu ve sulama suyu olarak ön plana çıkarken, vatandaşlar il genel meclisi başkanı ve üyelerinin bu sorunları ilgili birimlere aktarmasını talep ettiler. 
Köylerin tamamı tarım ve hayvancılıkla geçindikleri için sulama kanallarının yapılması gerektiğini dile getirdiler. Merkeze 15-20 km uzaklıkta olan köylerin hala ulaşım ve içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.
İl genel meclisi Eş Başkanı Feyyaz Dara da bu beş yıllık süre zarfında sürekli halkın içinde olarak halkın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşacağımızı halkın hizmeti için ne gerekiyorsa yapacağımızı ifade etti.
Dara, İl Genel Meclisinin yaptığı ilk toplantıdan sonra köy ziyaretlerine başladıklarını, Hakkari’nin bütün köylerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edip çözümü noktasında ellerinden gelen çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi. 
İl Genel Meclis üyelerinin Hakkari kent merkezi, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçesindeki köy ziyaretleri devam edecek.

I M G 20240502 W A0000

Kaynak: Hakkari il sesi