HAKKARİ - Hakkari Belediye eş başkanı Mehmet Sıddık Akış sabah saatlerinde Van'da gözaltına alınırken, İçişleri Bakanlığı belediyeye kayyum atandığını açıkladı. 

DEM Parti Hakkari milletvekilleri Öznur Bartın, Vezir Parlak ve Onur Düşünmez kayyum kararına tepki gösterdi. 

Milletvekili Bartın, X platformu üzerinden İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasını paylaşarak, "Bu, Kürt halkının iradesini gasp etme ve kimliğimize düşmanlığın beyanıdır. Yalanlarınızı, kumpaslarınızı kabul etmiyoruz, işgalci ve sömürgeci zihniyetinizi reddediyoruz. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Vezir Parlak ve Onur Düşünmez ise İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasını alıntı yaptı.

Parlak, "İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı şey açık bir darbedir, Kürt halkına karşı düşman hukuku uygulamaktır. Kendileri de çok iyi biliyor ki darbeciler her zaman kaybetmeye mahkumdur. İrade gaspçıları Kürt halkının demokratik mücadelesini asla kesintiye uğratamayacak!" açıklamasında bulundu. 

Düşünmez ise, "Yalan söylüyorsunuz yürütme eliyle yargıya talimat veriyorsunuz. Çeşitli dosyalarda gizli tanık olma vasfını yitirmiş şahısların iftiralarından oluşan dosyaya olur da 5 hazirandaki celsede beraat verilir diye hukuku askıya alıyorsunuz. Bütün halklarımız bilsin ki çok organize bir kötülükle karşı karşıyayız başta Hakkari halkımız olmak üzere herkesi demokratik tepkisini göstermeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. İrade gaspınızı tanımıyoruz" dedi. 

I 1-84

I 2-56

I 3-32

Editör: Erkan Çobanoğlu