Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi
Hakkari Valiliği ve Hakkari İl Özel İdare Müdürlüğünce şehir merkezinden köylerine geri dönüş yapan ve çiftçilikle uğraşanlara toplam 6 bin koyun desteği sağladı.


Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerinde maddi durumları iyi olmayan ancak köylerinde besicilik yapmak için şartları uygun olan ailelere küçükbaş hayvan desteği verildi.


Bu çerçevede son dağıtım adresleri Van-Hakkari karayolunda bulunan Yeni köprü olurken, Hakkari ve Yüksekova’da gelen çiftçilere son olarak 250 koyun daha verildi. Ve Bununla beraber 2 sene içinde toplam bölgeye 6 bin koyun dağıtımı yapıldı.


Hakkari İl Özel İdaresinin Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Besi, ‘’Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımız için koyun keçi dağıtımını yapıyoruz. Burada şimdi 250 aileye bu faaliyeti gösterdik. Burada tek amacımız insanlarımızı kenten köylerine gitmelerini o yaşamsal hayatlarına dönmeleridir. İnsanlarımızın orada daha güzel yaşam sürmeleri için yapılan bir projedir.

Burada en büyük emeği sağlayan valimiz, vali yardımcımız Tefik Kumbasa emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerin devamı için temenni ediyoruz. Çok yararlı ve halkımız çok memnun. Bunu dağıttımız hayvanlardan çok memnunlar. Toplam geçen sene ile beraber 6 bin koyun dağıttık. Son olarak yeni köprüde dağıtıyoruz ve buraya Hakkari ve Yüksekova’dan çiftçiler gelmiş’’ dedi.

Editör: Viyan Orhan