YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ / HABER MERKEZİ

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Çiftlik meydanında düzenlenen programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Özel İdare Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nurettin Fırat,Tarımsal Hizmetler Müdürü İbrahim Besi ve vatandaşlar katıldı.

Hakkari'de Hayvancılığın gelişmesi için besicileri desteklemeye devam ettiklerini söyleyen vali Akbıyık, 'İl Özel İdaresinin yürüttüğü çalışma kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli koyun ve keçi verdiklerini söyledi.

"Hakkari'de hayvancılık gelişiyor. şehrimizin potansiyellerine göre projeler yapıyoruz. Yüksekova ilçemizde daha önce bine yakın manda dağıttık. Şemdinli'de arıcılığı, Derecik'te seracılığı, Çukurca'da da Zap markasını ve turizmi, Hakkari'de de kilimi destekliyoruz. Bu çalışmalarını hapsini vatandaşlarımıza gelir sağlamak için yürütüyoruz. Esas çözüm organize sanayimizin bitirilmesi. Onu da kuruyoruz. Hayvancılığı da eski günlerine döndürmek için devlet olarak büyük çaba içindeyiz."

Yapılan Konuşmanın ardından, küçükbaş hayvanların besicilere teslim edildi.

Editör: Viyan Orhan