Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi / Haber Merkezi
Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.  Mahkemenin "Adam Öldürmeye Teşebbüs" iddiasıyla müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.   Valilik önünde bir araya gelen anneler, öğretmenlerin fotoğrafları ve “Adalet İstiyoruz” pankartı açtı.

"DOSYAYA MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLSİN" 

Bugün adalet istiyoruz talebimizin 53. günündeyiz diyen tutuklu eşi Asuman Turan," Yetkililerden ve yetkili kurumlardan adalet talebimizin anlaşılmasını taleplerimizin dikkate alınmasını ve bu dosyaya adalet bakanlığından müfettiş görevlendirilmesini talep ediyoruz" dedi.

  "ANAYASA MADDESİNE UYUN" 

Adil yargılanma hakkı anayasamızda 36. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6. maddesinde güvence altına alınmıştır diyen Turan," Biz anayasaya ve Avrupa İnsan hakları sözleşmesine uygun bir şekilde bu dosyanın adil bir şekilde incelenmesini bu kişilerin adil bir şekilde yargılanmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ediyor buradan tekrar yetkililere sesleniyoruz" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından aileler oturma eylemine geçti.

Editör: Viyan Orhan