Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ve yerine kayyım atanmasının üzerinden iki gün geçti. İki gündür kentte devam eden, oturma eylemi ise dün gece sona erdi. 

Gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Hakkari Belediye'sinin seçilmiş eş başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında 2014 yılında açılan davanın 61'inci duruşması bugün Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşma öncesi Hakkari Adliyesi polis tarafından barikatlar ve zırhlı araçlar ablukaya alınırken Mehmet Sıddık Akış duruşma için geniş güvenlik önlemleri altında adlliyeye getirildi. 

VEKİLLERİN ADLİYEYE ULAŞMASI ENGELLENDİ

Duruşmanın görüleceği Hakkari Adliyesi'ne ulaşmak isteyen DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanlarının önü polis tarafından kesildi. Hakkari Valiliği'nin kentte uyguladığı 10 günlük eylem, etkinlik, toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağı gerekçe gösterilecek, heyetin geçişine izin verilmedi.

Heyet, yapılan uygulamayı alkış ve sloganlarla protesto etti. Ardından adliyeye gelen vekiller bu kez de duruşma salonuna alınmadı. 

AVUKATLAR İLK BAŞTA ENGELLENDİ

Duruşmaya katılmak isteyen avukatların listede isimleri olmadıkları gerekçe gösterilerek izin verilmedi. İsmi bulunan yalnızca 6 avukatın salona alınabileceğinin belirtilmesi üzerine tartışmalar yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından avukatların salona girişine izin verildi.

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Akış yaptığı savunmasında, ''Dönemin savcısının, polisinin, hakimini FETÖ'cü olduklarını, hazırladıkları dosyanın siyasi olduğunu bugün gündeme alınan dosyanın da siyasi olduğunu belirtti.

AKIŞ:  'BENİM BAŞIM DİK'

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Akış yaptığı savunmasında, ''Dönemin savcısının, polisinin, hakimini FETÖ'cü olduklarını, hazırladıkları dosyanın siyasi olduğunu bugün gündeme alınan dosyanın da siyasi olduğunu belirtti.

Akış, "Benim başım dik, 53 yaşındayım bunca yıldır mücadele ediyorum mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum, ben asla kaçma girişiminde bulunmadım. Ben yaptığım her şeyin arkasındayım, siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Ben barış dedim, kardeşlik dedim, adalet dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonrada öyle yapacağım. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Yeniden iddianame hazırlanmasını talep ediyorum. FETÖ'cü bir savcının hazırladığı iddianame ile yargılanmak istemiyorum" dedi.

Akış’ın ardından avukatlar savunma yapmaya başladı.

Tyt-2

Ds-7

80-365

O I

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ