Hakkari belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınıp yerine kayyum atanması kararı sonrası Hakkari genelinde protestolar devam ediyor. 

Hakkari'de “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz”sloganıyla 13 Haziran'da düzenlenecek olan  mitingin  yürüyüşüne bugün Şemdinli'de start verildi.

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş  öğlen saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında kent merkezinde başladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA),  Emek ve Özgürlük İttifakı'nın diğer bileşenleri ile Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş için ilk olarak ilçe merkezinin önünde açıklama yapıldı.

 Sözü ilk alan DEM Parti Hakkari  İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, herkesi 13 Haziran’da yapılacak mitinge davet etti. 

"BU İKTİDAR KAYYIM SEVER BİR İKTİDARDIR"

Daha sonra söz alan DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ise, kayyım kararına karşı sürdürdükleri  mücadelelerinin, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesi olduğunu hatırlatarak, " Bu mücadele her yerde sürüyor. İrade gaspı ve Kürt halkına karşı düşmanlığa karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu demokrasi ve demokratikleşme mücadelesidir. Bu iktidar, kayyım sever bir iktidar. 8 yıldan bu yana kayyım atıyor ve halkın iradesi gasp ediliyor. Kayyım demek talan, hırsızlık ve Kürt halkının iradesini yok saymak demektir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 13 Haziran’da yapacağımız miting için start veriyoruz. Bu mücadele sürecek” dedi. 

Konuşmaların ardından geniş güvenlik önlemleri altında  Hakkari mitingi için davet broşürleri dağıtan kitle, ilçeye bağlı köyleri ziyaret etmek üzere yola çıktı. 

11 Haziran’da ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerinde ziyaretler gerçekleşecek. 12 Haziran’da ise yürüyüş kolu Çukurca ve ilçeye bağlı köylerini ziyaret edecek. Daha sonra aynı gün Hakkari merkezine ulaşacak olan yürüyüşçüler, Hakkari halkını mitinge kitlesel davet edecek.

13 Haziran'da Hakkari'de miting yapılması planlanıyor.

52-128

53-93

54-81

55-151

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ