Hakkari'de sivil toplum örgütü temsilcileri , Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösterdi. Düzenlenen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kayyum kararı sadece Hakkari halkının değil, bütün Türkiye halklarının demokratik iradesine yapılmış bir darbedir.Siyasi iktidarın halkın iradesine her seferinde yenilmekten kurtulamadığını ve halkın demokratik iradesini gasp edemeyince, yine kayyum yöntemine başvuruyor. Hakkari Belediyesine darbeci bir zihniyetle kayyum atanması, sadece Hakkari halkının değil, bütün Türkiye halklarının demokratik iradesinin gasp edilmesi girişimidir.

Seçimlerden sonra 'normalleşme' söylemleri ve yeni anayasa tartışmalarının hüküm sürdüğü bu günlerde, demokrasiye aykırı bu uygulamadan bir an evvel vazgeçilmesi gerekmektedir. Konu halk iradesi ve Kürtler olunca, aynı demokrasi düşmanı, hukuk tanımaz kurallarla ve insan haklarını ihlal eden bu tutum, Türkiye demokrasisine önemli zarar verecektir. Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak tüm demokratik kurumları dayanışmaya, siyasi iktidarı da kentleri ve halkları kayyum karanlığına sürükleyecek bu antidemokratik ve hukuksuz uygulamadan vazgeçmeye, Hakkari'de ve tüm ülkede halkın sandıktan çıkardığı demokratik iradeye saygı duymaya davet ediyoruz'

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ