Hakkari’de yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren İş İnsanı İsmet Ölmez, son yıllarda Van’da yaptığı ve değeri 1 milyarı lirayı bulan yatırımlarla da dikkat çekiyor. Bölgeyi şaha kaldıracak yatırımlardan biri olan ve ülke genelindeki en büyük Otel markası Sheratonu Van’a kazandıracak olan Ölmez, AdBlue Fabrikası, Tekstil Fabrikası ve birçok farklı sektörde yaptığı yatırımlarla 700 kişiye istihdam yarattı. 

Memleketinde kazanıp, memleketine yatırım yapan İsmet Ölmez’in yaptıkları halk arasında birçok kez  takdir gördü. 

Sokakta düşüncelerini sorduğumuz Kenan Özer adlı vatandaş “Van bu ülkenin en güzel şehri. Bu güne kadar hangi İş adamımız memleketine böyle sahip çıkarak büyük yatırım yapmış. Sahip çıkmıyorsak engelde olmaya kimsenin hakkı değil. Engel olanlar asıl engel olunması gereken memleketi kanser gibi sarmış konulara el atsınlar. Van’ı seven herkes bu tür yatırımlara destek olmalı takdir etmelidir” dedi. 

Aycan Baran adlı vatandaş ise “Bu yatırımları alkışlamamız gerekirken karşı çıkmamız akıl işi değil. Sheraton ilimiz için çok büyük bir değer olacak. Binlerce işsizimiz var. Kimse bahsetmiyor. Binlerce işsizimize iş verecek bir insana engel olmaya çalışıyoruz. Bu insan gidip Antalya’da 5 yıldızlı bir otel de alabilirdi. Başını da ağrıtmazdı. Ama gitmedi gelip burda aldı. Bundan daha güzel bir şey var mı? Emin olun yatırımlara karşı çıkanlar bu halkı ve memleketi sevmeyenlerdir” şeklinde konuştu.

Editör: Erkan Çobanoğlu