Halkların Demokratik Partisi ve Yeşiller ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) kpongre süreçlerine dair çalışmalarını sürdürüyor. HDP’nin 27 Ağustos tarihinde Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştireceği kongre çalışmaları neredeyse tamamlandı. Partinin yeni eş genel başkanlarının belirleneceği kongrede HDP MYK üyesi Sultan Özcan ve 27. Dönem Milletvekili Kemal Peköz’e eş başkanlık için teklif gittiği öğrenildi. Sultan Öcan teklifi kabul ederken Kemal Peköz ismi ise henüz netleşmedi.

PEKÖZ VE ÖZCAN’A ADAYLIK TEKLİFİ

HDP pazar günü olağan kongresini gerçekleştirecek. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar kongrede aday olmayacaklarını açıklamıştı. HDP kongresinde yeni eş genel başkanlar seçilecek. Bu kapsamda bir süredir partide belli isimlerle görüşmeler gerçekleştiriyordu. Kongre günü yaklaştıkça isimlerde netlik kazanmaya başladı.

Artı Gerçek'im parti kaynaklarından edindiğ bilgiye göre; HDP Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP MYK üyesi Sultan Özcan ve HDP 27. Dönem Milletvekili Kemal Peköz’e eş başkanlık için teklif gitti.

ÖZCAN KABUL ETTİ

Peköz’ün yurtdışında yaşamasından kaynaklı adaylığa şimdilik olumlu bakmadığı belirtilirken, Özcan’ın ise teklifi kabul ettiği öğrenildi.

Editör: Ferhat Yiğit