Dün Van’da yaptığı mitingden sonra bugün Hakkâri’ye gelen HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim stratejilerini kısa bir süre içerisinde açıklayacaklarını söyledi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  Hakkâri’deki halk buluşmasına katıldı. Sabah saatlerinde kente doğru yola çıkan Bakırhan ve beraberindekiler, kalabalık bir kitle tarafından Çiftlik mevkiindeki Özgürlük Meydanı’nda karşılandı. 


Kalabalık bir konvoy ile Hakkari’ye gelen Bakırhan, HEDEP İl Örgütü binası önüne ulaşarak burada toplanan partililere karşılama için teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Bakırhan, “Biz bir türlü onlara haklı bir dava yürüttüğümüzü, bu dava sonuçlanıncaya kadar bütün eziyete, zulme, onurluca, dik bir şekilde göğüs gereceğimizi anlatamadık. Ama inşallah anlatacağız. Cezaevindeki yoldaşlarımız emin olsunlar ki onların yürüttüğü dava bizim davamızdır. Onurluca, dik bir şekilde bu ülkeye adalet ve barış gelinceye kadar, Kürtler eşit yurttaş oluncaya kadar mücadele edeceğimizin sözünü hem sürgündeki hem de cezaevindeki yoldaşlarımıza veriyoruz.” dedi. 


 KAYYUMLARA TEPKİ
 
Kayyım atamalarına ilişkin de konuşan Bakırhan, “İki dönemdir irademize kayyım atıyorlar. Peki, kayyım ne yapıyor? Talan ve yolsuzluk yapıyor. Diyarbakır’da Bağlar, Mardin ve Batman kayyımının yolsuzluklarını anlatsak iki gün yetmez. Van’ın borcu ikiye, Siirt’in borcu üçe katlanmış. Yol yok alt yapı yok. Peki, ne yapacağız önümüzdeki seçimlerde? Bu kayyım sistemini sandığa gömeceğiz. Kayyımı kendi memleketine, Saraya göndereceğiz” diye konuştu.
 ‘ HAKKARİ’DEKİ YASAKLARA SON VERECEĞİZ’
Hakkari’de yıllardır eylem ve etkinliklerin yasaklandığını ifade eden Bakırhan, şöyle devam etti: “7 yıldır etkinlik yasağı var. Ama yasak sadece bize. Cilo’da Kayseri’den sanatçı getirip festival yapabiliyorlar. Bu ayrımcı tutumu unutacağımızı mı sanıyorlar. Kürtler kendi topraklarında, sanat ve kültür, festival yapamıyor ama bu coğrafyayı ilk kez görmüş,  kürtçe bilmeyen, insanları getirip yüzbinlerce lira ile belediye bütçesinden konser verdiriyorlar. Bu toprakların en kadim halkı sizin baskılarınıza da sizden sonra baskı uygulayacaklara karşı da kesinlikle onurlu bir şekilde dik duracaktır. Bu yasaklarınız burada sonuç alamayacaktır. Hakkari ve Yüksekova dediğimizde aklımıza yasaklı kent, yasaklı bölge geliyor. Bu yasaklara son vereceğiz 

‘SEÇİM STRATEJİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ’
 
Kısa bir süre sonra yerel seçim stratejilerini açıklayacaklarını belirten Bakırhan, “Kongre sonrası ilk işimiz halka gelmek oldu. Çünkü halkımız her zaman bizden daha iyi biliyor ve görüyor. Bugüne kadar yaptığımız bütün yanlışlardan dolayı özeleştiri veriyoruz. Siz ne diyorsanız onu yapacağız. Önümüzde bir seçim var ve siz adaylarınızı belirleyeceksiniz. Biz de halkımızın isteğini büyük bir ciddiyetle değerlendirip bunu tartışıp, önümüzdeki günlerde bu konuda nasıl bir seçim stratejisi belirleyeceğimizi açıklayacağız. Bir başka mesele ise aşiretlerdir. Yıllardır baskı ile bölüp yenemeyenler aşiret reislerini Van’da topluyor, başka yerlerde topluyorlar. Dışarıdan buraya gelen kayyımlar, o fedakar, paylaşımcı büyük değerlerimiz olan bu aşiretleri AKP’nin arka kapısı yapmaya çalışıyorlar. Sizin huzurunuzda buradaki aşiret reislerine de sesleniyoruz; eviniz burasıdır, kapınız buradır, dilimiz, kültürümüz burasıdır. Zor günlerde bizimle dayanışacak olan kapı burasıdır. Bunlar gelip geçicidirler. Partinize sahip çıkın ve halkınızın yanında olun” diye konuştu. 

‘HAKKARİ’DE DE ANKARA’DA DA KAYYUMA HAYIR DİYORUZ’
Bakırhan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin “Görevi dışında faaliyet yürütmek” iddiasıyla görevden alınmalarına da tepki gösterdi. Bakırhan, “Bu ülkenin en demokratik, onurlu savaşa karşı çıkan kıymetli TTB’ye de mahkeme kararıyla kayyım atadılar. Biz buradan TTB’nin yanında olduğumuzu belirtiyor, onların mücadelesini destekliyoruz. Buradan güçlü bir şekilde haykırıyoruz; Hakkari’de kayyıma hayır, Ankara’da da kayyıma hayır” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BİR DERS VERECEĞİZ’
Bakırhan sözlerine ise konuşmasını son olarak, “Seçimlerde buradan tulum çıkardınız. Yerel seçimde de bütün belediyeleri istiyoruz. 31 Mart’ta bu kayyımcı, bizi reddeden anlayışa güçlü bir şekilde sandıkta cevap vererek, Türkiye’nin en güçlü partisini Hakkari’de birinci yaparak, bunlara gereken dersi vereceğinize inanıyorum” diyerek noktaladı. 

Bakırhan ve beraberindekiler ardından Yüksekova ilçesine geçti.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ - MEHMET ÖZKAN