İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, incelemelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Yüksekova'ya geldi. Beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile kente gelen Bakan Yerlikaya'yı, Selahattin Eyyübi Havalimanı'nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit ve komutanlar karşıladı. 

Polis tören mangasını selamlayan Bakan Yerlikaya, daha sonra daha sonra askeri üs bölgesine geçerek iftarını askerler ile açtı. Bakan Yerlikaya, helikopterle geldiği Hakkari'de Valiliği ziyaret etti. Vali ve yardımcıları tarafından karşılanan Yerlikaya, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra, valilik makamına geçerek, Vali Ali Çelik'ten brifing aldı.

Daha sonra  açıklamada bulunan Yerlikaya Yüksekova ilçesindeki Koç Tepe Üs bölgesinde görev yapan askerler bir araya geldiklerini, birlikte iftar yaptıklarını söyledi.

Bakan Yerlikaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın cuma günü saat 13.00'te Hakkari'ye geleceğini ve bir miting yapacağını belirtti. 

Bakan Yerlikaya AK Parti seçim ofisini de ziyaret edip partililerle buluştu. Burada partilere konuşan Yerlikaya, kentte esnafı ziyaret etti.

2-347

2-348

Muhabir: MEHMET ÖZKAN - ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ