Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM'de yemin ettikten sonra Çankaya Köşkü'nde yeni kabinedeki isimleri duyurdu. Kabinede 2 isim dışında tüm bakanların değiştiği görüldü. Bugün ise bakanlıklarda devir teslim töreni gerçekleşiyor. İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen törenle yeni bakan Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu'dan görevi devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Çankaya Köşkü'nde 100'üncü yıl kabinesini tanıttı. Süleyman Soylu'nun 2016'dan bu yana yürüttüğü İçişleri Bakanlığı görevine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın getirildiği duyuruldu. Bugün bakanlıklarda gerçekleşen törenle devir teslim töreni yapılıyor. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreninde Ali Yerlikaya, görevi Süleyman Soylu'dan teslim aldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, "Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle yad ediyorum" dedi.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şu ifadeleri kullandı: "Sayın bakanıma şükranlarımı sunuyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak bizim için bir onur. Edirne'den Hakkari'ye bayrağımızın dalgalandığı her yerde 85 milyon insanımızı huzur ve güven içinde yaşatmak, bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek varlık sebebimizdir. Mavi vatanımızın her bir damlası bize emanet. Milletimizin her bir ferdi bize emanet. Biz milletimizin emrindeyiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır. Bundan taviz verilmeyecektir." 

Editör: Erkan Çobanoğlu