Meksika’da Claudia Sheinbaum'un ülke tarihinin ilk kadın devlet başkanı seçilmesinden bir gün sonra batıdaki Cotija şehrinin kadın Belediye Başkanı Yolanda Sanchez Figueroa, sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Michoacan eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Figueroa’nın öldürülmesi kınandı. El Sol de Mexico haber sitesi, Michoacan Eyaleti Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın Sanchez Figueroa'nın öldürülmesinin ardından, ortak bir operasyon başlattığını yazdı. 

EYLÜL 2023'TE KAÇIRILMIŞTI

Olayla ilgili Meksika basınına yansıyan ilk haberlere göre, belediye başkanı ve korumaları, bir spor salonuna girerken silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Saldırganlar, en az 20 kez ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Saldırıda ağır yaralanan Belediye Başkanı, Los Reyes bölgesindeki bir hastaneye kaldırıldı. Figueroa, hastanede hayatını kaybederken, saldırıya karşılık vermeye çalışan yakın koruması da saldırıda yaralandı.

Yolanda Sanchez Figueroa, Eylül 2023’te de Jalisco eyaletinin Guadalajara şehrinde bir alışveriş merkezinden kaçırılmış, bu olaydan üç gün sonra bulunmuştu. Meksika'da 2 Haziran'da yeni devlet başkanını belirlemek için seçimler yapılmıştı. 3 Haziran Pazartesi günü açıklanan sonuçlara göre, Claudia Sheinbaum, seçimleri kazanmıştı.

Editör: Erkan Çobanoğlu