11. Bölge Van Karayolları Müdürlüğü 2022 yılında  Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlattı.

Çalışma Cengiz Topel Caddesi'nden, İpekyolu hastane kavşağına kadar yapıldı.

Cengiz Topel Caddesi'nde asfalt ve orta refüj çalışmalarının bitirilmesinin ardından İpekyolu orta refüjünün genişletilip öylece bırakılması ve üzerinde 2 senenin geçmesine rağmen yapılmaması tepki çekti.

Bunun üzerine YÜTSO Başkanı Sliah Özdemir, İl Koordinasyon toplantısında Yüksekova Uluslarası İpekyolun Orta Refüjün yeşillendirmesi için Vali Çelik’e soru yöneltmişti.

70-453

Vali Çelik'in talimatı üzerine Yüksekova’ya gelen Vali Yardımcıları Buğra Karadağ ve Tayyar Emre Mahmutoğlu orta refüjde incelemelerde bulundu.

İncelemerde bulunan vali yardımcıları, orta refüjde yeşillendirme, bakım ve onarım çalışmalarının olacağını belirtti.

Vali Yardımcılarıyla beraber Orta refüjde incelemerde bulunan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Hakkari Valisi Ali Çelik’in öncülüğünde yapılan İl koordinasyon toplantısında Vali Çelik’e İpekyolun üzerindeki Orta refüjün yapımı için soru yöneltmiştim. Valimiz Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne hızlı bir şekilde, kısa zamanda Orta refüjün yapımına başlanıp çimlendirme ve Çiçeklendirme konusunda talimat verdi.  Akabinde burada sonbaharda burada ağaç ekimi de yapılacak. Vali yardımcılarımız da buraya gelip incelemerde bulundu  bu yolda kontrollülerini yaptıklar ve konunun takipçisi de olacaklarını söylediler. Bizde göstermiş oldukları bu hassasiyet durum için teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Yardımcılarına; Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Şoförler ve  Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyesi Necati İrinç ve Mimar Dilara Öner eşlik etti.

72-177

71-215

.

Muhabir: METİN TEK / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ