İsrail ordusu, İran’ın şimdiye kadar İsrail’e 300’ün üzerinde dron ve füze fırlattığını bildirdi.

Ordusu, İsrail'e ateşlenen drone ve füzelerin yüzde 99'unun düşürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, karadan karaya fırlatılan az sayıda İran füzesinin İsrail topraklarına isabet ettiğini, bir kızın yaralandığını ve güneydeki bir askeri tesiste hafif hasar meydana geldiğini bildirdi.

Sözcüsü Daniel Hagari ayrıca bazı füze ve insansız hava araçlarının Irak ve Yemen'den yollandığını kaydetti.

İsrail ordusu ayrıca, ülke halkına yönelik daha önce yayınladığı sığınma yerleri bulmak için hazırlık yapma uyarısını kaldırdığını açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Gallant: Henüz bitmedi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ülkenin savunma kurumlarıyla operasyonel değerlendirmesini tamamladığını belirtti.

Gallant "ABD ve ek ortaklarla birlikte İsrail Devleti'nin topraklarını savunmayı başardık. Çok az hazar halındı ve bu İsrail Ordusu'nun etkileyici operasyonlarının sonucu" dedi.

Ancak Gallant "Ancak henüz bitmedi. Alarm durumunu korumalı ve İsrail Ordusu ve Vatan Komutası'nın yayımladığı talimatlara duyarlı olmaya devam etmeliyiz. Her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Bununla birlikte, saldırının en önemli dalgasını püskürttük ve bunu başarıyla yaptık" dedi.

Netanyahu: Durdurduk, püskürttük, birlikte kazanacağız

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun İran tarafından fırlatılan 300’den fazla insansız hava aracının ve füzenin neredeyse tamamının düşürüldüğünü açıklamasının ardından, ülkesinin zafere ulaşacağı sözünü verdi.

Netanyahu bugün X sosyal medya hesabından, "Durdurduk, püskürttük, birlikte kazanacağız" diye yazdı.

Editör: Erkan Çobanoğlu