YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

İstanbul'da farklı mesleklerde çalışan gönüllülerin bir araya gelmesiyle oluşturulan ve Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Hayır Kapısı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hakkârili çocukları sevindirmek için çalışma başlattı. 

İstanbul’dan Hakkâri’nin sınır köylerine gelen gönüllüler, hayırseverlerin de desteğiyle aldıkları oyuncakları çocuklara ulaştırmak için köy köy dolaştı. Yüksekova ilçesine bağlı Armutdüzü köyüne gelen gönüllüler, çocuklara oyuncak hediye edip çikolata dağıtarak ağızlarını tatlandırdı. 
Şimdiye kadar 90 bin çocuğa bot, mont ve oyuncak yardımında bulunduklarını ifade eden Derneğin yönetim kurulu başkanı Nurten Yetişir Şahbal, Çoğu çocuğun hayatlarında ilk defa oyuncak gördüklerini söyledi.

Şahbal, ‘İstanbuldan yola çıkarak Türkiye’deki bütün illerimizi dolayşıyoruz. Şuan Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeyiz. Kırsal köylerimizde hiç oyuncağı olmayan abur cuburu çok fazla görmeyen çocuklarımız var. Çok güzel bir duygu çok mutluyuz. Bize yardımlarını esirgemeyen Avrupa Yetim der’e çok çok teşekkür ediyoruz. Burada çoğu çocuğumuz oyuncağı ilk defa gördü. Bunu hissedebiliyoruz. Şu ana kadar 90 bin çocuğumuza ulaştık’’ dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu