Giresun'da akşam geç saatlerde başlayan yağmur ilerleyen zamanda etkisini arttırdı. Özellikle Piraziz ilçesinde yaşanan su taşkınları nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Alt katlardaki ev ve işyerlerini su bastı. Karadeniz sahil yolu suyla doldu.

Meydana gelen kazalar nedeniyle de yolda uzun araç kuyrukları oluştu. İlçe merkezinde vatandaşlar tıkanan mazgalları kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Yeni mahalle de iş yerlerinin bodrum katında mahsur kalan 3 vatandaşı AFAD kurtardı. Ordu'nun Gülyalı ilçesinde de etkili olan sağanak derelerin taşmasına neden oldu. İlçede ev ve işyerleri su bastı.

BİR KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU İHBAR EDİLDİ

Samsun’un Çarşamba ilçesinin Abdal Deresi’nin su seviyesi yükseldi. En son akşam saatlerinde dere kenarında görülen ve kendisinden haber alınamayan Türkan Yılmaz’ın (25) suya kapıldığı ileri sürüldü. Ailesinin yardım istemesi üzerine derede ve bölgede genç kadını arama çalışmaları başlatıldı.

KAYIP KADIN ÖLÜ OLARAK BULUNDU

Dere kenarında görülen, daha sonra kendisinden haber alınamayan Türkan Yılmaz’ın (25) sele kapıldığı şüphesiyle yapılan arama çalışmasında genç kadının cesedi bulundu.  Sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde görevli dalgıçlar, AFAD’a bağlı Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ile UMKE ekipleri, Yılmaz’ın cesedini dere kenarında buldu.
Yılmaz’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

ORDU VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kentte etkili olan sağanak ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Altınordu ilçesine metrekareye 92 kilogram, Fatsa ilçesine 120 kilogram, Perşembe ilçesine de 130 kilogram yağış düştüğünü belirten Sonel, “Altınorduda Bülbül Deresi taşmış, tedbir amaçlı trafikte bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Şu an itibari ile trafikte yollarımız açıktır. Bülbül Deresinde de su seviyesi düşmeye başlamıştır.

Altınordu merkezdeki birçok ev ve iş yerini su basmış, ekiplerimizce su tahliye işlemleri yapılmakta. Altınordu Akçatepe kırsal mahallemizde mahsur kalan Hüseyin Topuz (66) isimli vatandaşımız kolundan yaralı olarak kurtarılmıştır, Kökenli kırsal mahallemizde mahsur kalan Hacer Şensoy (73) isimli vatandaşımız ekiplerimizce kurtarılarak güvenli yere alınmıştır. Herhangi bir can kaybımız çok şükür bulunmamaktadır. Tüm ekiplerimizle birlikte 19 ilçemizde sahadayız” ifadelerini kullandı. /sözcü

Editör: Viyan Orhan