10 -16 Mayıs’ta Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede ayni anda kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin Engelli Dernekleri platformu adına bir mesaj yayımladı.

Başkan Keskin mesajında şu ifadeleri kullandı.

‘’Ülkede yaşanan yoğun secim gündemine rağmen bizleri makamında kabul eden başta Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve Vali Yardımcımız Halil İbrahim Köroğlu olmak üzere derneğimizde bizleri ziyaret eden il Müdürlerimiz, STK temsilcilerimiz, gönüldaşlarımız ve engellimiz bizleri onure etmişlerdir kendilerine teşekkür ederiz. Öte taraftan bizler 3 ve 5'ten ibaret değil bilakis her gecen gün 3 veya 5 artarak büyüyen büyük bir aileyiz. 25 yıldır bu aile hiç bir çıkar beklemeden engellilerimizin sosyal, toplumsal ve ekonomik bağlamda yaşadığı tüm sorunlara rağmen bir arada olmayı basarmış ve basamaya devam etmektedir. Bizler de dezavantajlı engellilerimizin yaşadığı tüm sorunları çözmeye çalıştık. Bu duygularla Engelliler Haftamızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.’’

Açıklamaya destek veren dernekler şunlar:" Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığı,Zihinsel Engelliler Derneği Başkanlığı,Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanlığı, İşitme Engelliler Spor Kulübü, Engelsiz Yaşam Derneği"

Editör: Viyan Orhan