Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı yeni videosunda eğitim sistemiyle ilgili projelerinden söz etti.

"Sevgili gençler" diye başladığı konuşmasında Kılıçdaroğlu, eğitimde son 20 yılın faturasının çok ağır olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimde yapacağı en büyük devrimin Milli Eğitim Bakanlığı'nın bağımsızlaştırmak olduğunu belirtti.

Millet İttifakı adayı şunları söyledi:

"Eğitim meselesi hepimizin en hayati meselesi. 

"Eğitimin bu ülkede berbat olduğunu ve çocuklarımızı sakatladığını hepimiz biliyoruz. Eğitim tarumar ediliyor. Son 20 yılın faturası ise çok ağır oldu. 8 kez Milli Eğitim Bakanı değişti. 17 kez eğitim sistemi değişti. Sanki yapboz tahtası. 

"Tüm sorunların farkındayım. Çözümler için uzun süredir çalışıyorum. 

"Eğitimde yapacağım en büyük devrimi açıklayacığım. İyi eğitimin en büyük düşmanı nedir? Çok basit bir yanıtı var: Siyaset. Eğitimi siyasi saiklerle yönetmeye kalkarsan o sistem çöker. O zaman en önemli reform Milli Eğitim Bakanlığını dünyada kabul görmüş pedagojik kurallara göre yönetmek ve siyasetin etkisinden arındırmak.

"Eğitimde yapacağım en büyük devrim Milli Eğitim Bakanlığı'nı Merkez Bankası gibi bağımsız bir yapıya dönüştürmek.

"Milli Eğitim Bakanlığı, icraatçı bakanlık olacak ve teşkilatı yönetecek. Bu kadro siyasi olmayacak. En iyileri toplayacağız. Bir hükümet gidip bir hükümet geldiğinde eğitim sistemini delik deşik edemeyecek. Eğitim politikaları dokunulmaz bir liyakatla yönetilecek."

Editör: Viyan Orhan