Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Youtube kanalı Babala TV'de, siyasetçilerin soruları yanıtladığı "Mevzular Açık Mikrofon" programına katılacak.

Babala TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur, programla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Twitter hesabından paylaşım yapan Uğur, "Angara’ya gelmişken program tarihini netleştirmemek olmazdı. Kemal Bey’den onayı bizzat aldım. Bu pazar çekiyoruz. Vatana Millete hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

i alıntılayan Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a programa katılma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Pazar akşamı çekimdeyiz. Salonda ağırlık AK Partili gençlerimizden oluşacakmış. Dolayısıyla yabancı yok, seni de bekleriz Recep Tayyip Erdoğan. Gençlerin önünde mertçe yüzleşelim" dedi.

KILIÇDAROĞLU, YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLERE SESLENDİ: OY KULLANMAK VATAN BORCU

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesaplarından "Vatan borcu" başlığıyla paylaştığı videoda yurt dışında oy kullanacak seçmenlere seslendi.

Oy kullanma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Gurbette olan, sıla hasreti çeken soydaşlarımız, vatandaşlarımız dünyanın neresinde olursanız olun, bu seçimde sandığa gitmek bir vatan borcudur. Çünkü bu mesele artık bir seçimden öte bir referandumdur. Bir önceki referandumun ardından neler yaşadığımızı gördünüz. Bu seferki ise ülkemiz için son çıkıştır. Sandığa gelin, etrafınızdakileri de sandığa getirin. Vatanınız için oy verin. Öyle içi boş bir çağrı da değil bu. Sorunlarınızı da o sorunların çözümlerini de gayet iyi biliyorum" diye konuştu.

'YURT DIŞI SEÇİM ÇEVRESİ OLUŞTURACAĞIZ'

Yurt dışındaki seçmenlere yönelik vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"TBMM’de güçlü varlık gösterebilmeniz için yurt dışı seçim çevresi oluşturacağız. Türkiye’de emekli olup başka bir ülkede çalışırken, size uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın iyileştirilmesini sağlayacağız. Türkiye’de sağlık hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabileceksiniz. Sizi yok sayarak hayata geçirilen otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasının uygulanmasında yaşanabilecek mağduriyetleri gidereceğiz. Yurt dışında kullandığınız otomobilin Türkiye'de kalış sürelerini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz. Türkiye'ye gelirken beraberinizde getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız. Mavi kartlı kardeşlerimizin sıkıntılarını, vatandaşlarımızla eşit imkanlar sağlayarak çözeceğiz ve daha birçok adımı atacağız, şüpheniz olmasın."

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kez daha emin, daha kararlıyız. Sizleri önce oy vermeye sonra da oyunuza sahip çıkmaya çağırıyorum. Unutmayın, 28 Mayıs’ta oylarınızı korumak üzere 1 milyon kişi sandık başında olacağız. Bu demokrasi mücadelesine omuz vereceğinize yürekten inanıyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Editör: Erkan Çobanoğlu