Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen program düzenlendi. İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun açılış konuşması ile başlayan programında; talimatlar ve öğretenler tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti, şiir dinletileri, ilahi dinletileri ve İslami değerleri anlatan etkinlik ve gösteriler icra edildi. Etkinlikte minik ödeme; Nene Hatun, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Ahmed-i Hani, Mevlana Hazretleri ve Selahaddin Eyyubi gibi tarihin önemli şahsiyetlerini canlandırdılar.

57-56

Etkinlikte konuşma yapan Vali Çelik; “Bir söz var malumunuz; 'Ağaç yaşken eğilir.' Çocuklarımıza güzel ahlakı, merhameti, adaleti, sevgiyi, saygıyı ve bize ait olan değerlerimizin öğretildiği 4-6 yaş Kur'an Kurslarına çocuklarınızı gönderme niyetinizi göstermenizden dolayı sizi tebrik ediyorum"

Vali Çelik konuşmasının devamında; “Refah Sınır Kapısı ve Gazze'deki binlerce çocuk katili olan bir devlete karşı mücadele eden Filistinlileri burada sevdiklerimizle birlikte anarak, hücrelerin en temiz en kalbi duygularıyla ve dualarıyla birlikte oradaki Müslüman kardeşlerimize Rabbimizin yardımcı olması için dua ediyoruz. Zalimlere gelecekte de durabilmek için mutlaka çeşitlerin insanlığa değer sunacak şekilde iyi sınıflara ayrılabilmesi var”dedi. 

Vali Çelik ve beraberindekilerin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Programa Hakkari Valisi Ali Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

58-82

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ