YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ / HABER MERKEZİ

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin yankıları sürerken, Memleket Partisi Hakkari İl Başkanı Enver Samioğlu, Hakkari İl teşkilatının fesih edildiğini parti olarak Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Samioğlu beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte  Ak Parti seçim irtibat ofisine geçti. Samioğlu burada, Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ve Hakkari Milletvekili Adayı Dr. Hikmet Yaşar ile partililer tarafından karşılandı.

Bir haftadır AK Parti yönetimi ile temasları olduğunu belirten Samioğlu Genel Başkanları Muharrem İnce'ye yapılanları kabul etmediklerini söyledi. Parti olarak il ve ilçe yönetimi ile birlikte AK Parti'ye katılma kararı aldıklarını kaydeden Samioğlu, ''Seçimlerde Cumhur İttifakında yer alamaya karar verdik. Partimizden bugün itibari ile istifa ettik. Memleket Partisi Hakkari İl Örgütünü fes ettik. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerini kullandı.

Törende konuşan AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya ise seçimden son güne yaklaşırken Memlekete Partisi İl Başkanı ve il, ilçe teşkilatı Hakkari için memleket ile ülke için doğru yolun ve doğru adresin AK Parti olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardında AK Parti'ye katılan Samioğlu ve yönetimine İl Başkanı Kaya ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, tarafından rozet takıldı.

Editör: Viyan Orhan