Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ek binası da düzenlenen fidan ekme etkinliği, çocukların şarkılar eşliğinde bahçeye gelmesiyle başladı. Mini piknik tadında gerçekleşen etkinliğe çok sayıda veli ve kursiyer katılım sağlayarak miniklerle birlikte fidan  ekti.  

Ana sınıfı Öğretmeni Mahsima Sala, çocukları toprakla buluşturmak ve ileride kendilerine ait bir ağaç olması adını bu etkinliği düzenlediklerini belirterek "Burada 14 öğrencimizle fidan ekme etkinliği kapsamında çocuklarınızı toprakla buluşturuyoruz. Çocuklar ektikleri fidanların onlara ait olduğunu söyledik ve çok mutlu oldular. Amacımız betonlaşan yapılar arasında çocukları doğayla buluşturmak ve sorumluluk duygularını geliştirmektir" ifadelerini kulandı.

Etkinliğe katılan Halk Eğitim Müdürü Kenan Canan, çocuk bakım alanındaki usta öğreticilerin ders modülleri kapsamında fidan dikme etkiliğini ana sınıf öğrencileriyle okul bahçesin de gerçekleştirdiklerini söyledi.  Canan, "Bugün minikler fidan ağaçlarının yanın da ayrıca iş insanı Ali Yiğit'in bağışladığı 50 meyve ağacını da ekti. etkinliğimize duyarlılık gösterdiği için kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum" dedi

Etkinliğin sonun da çocuklar ektikleri ağaçlar ve fidanlarla fotoğraf çektirirken büyükleri de halay çekerek eğlendi.

Editör: Viyan Orhan