CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharreme Erkek partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs’ta oy kullanan ve görev alanlara teşekkür eden CHP’li Erkek, yurt içi ve yurt dışı toplam 201 bin 807 sandığın yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı tutanakların sistemlerine girdiklerini söyledi.

Son derece sağlıklı alt yapı ve sistemlerinin olduğunu ifade eden Erkek, “Her bir oyu takip ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit ettiklerini ifade eden Erkek, “Bizim adayımız Kılıçdaroğlu’nun aleyhine olanları da tespit ettik. Pazartesi 17.00 itibariyle itirazlar yapıldı” diye konuştu.

Milletvekili seçimleri için 4 bin 825 sandıkta farklılık tespit ettiklerini ifade eden Erkek, “İYİ Parti ve CHP aleyhine. Bazısı bir bazısı on bazısı yüz oydur, bunların itirazları da yaptık” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim ilçe kurullarında bazı maddi hatalar da düzeltiliyor. Sistemimizde kırmızı yandı diyelim, birkaç örnek vereceğim. Sultangazi Nuri Pakdil Anadolu Lisesi Kemal Kılıçdaroğlu 260 oy almış 76 olarak yazılmış Erdoğan 73 almış Erdoğan’a 248 yazılmış, sonrasında Kılıçdaroğlu 260 Erdoğan 72 olarak düzeltilmiş. Elazığ 1005 nolu sandıkta Kılıçdaroğlu’nun 95 oyu sisteme Muharrem İnce’ye yazılmış ve düzeltilmiş. Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. Her oyu takip ediyoruz. Yanlış bilgilendirme de maalesef hepimizi çok yoruyor."

‘SEÇİM ÇOK DAHA BASİT OLACAK’

Oy pusulasının 28 Mayıs seçimlerinde iki adaylı olacağını belirterek seçimi kazanacaklarını belirten Erkek şöyle devam etti:

“28 Mayıs’taki seçim çok daha basit olacak. 14 Mayıs’taki seçimin kazananı olmadı. Cumhurbaşkanı güven oyu alamadı. Yeni bir maça çıkılacak ve sıfır sıfır başlıyor. O yüzden herkes sandığa gitsin. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen milyonlarca insan, oyu geçersiz olan insan sandığa gitsin. Liyakatsizlik ortada ve Türkiye’nin sorunları artarak devam ediyor.“

Editör: Viyan Orhan