VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Her sene göç ederek bölgeye akın akın gelen kuşlardan özellikle leylekler Yüksekova'ya renk kattı. Göç yoluyla gelen yüzlerce leylek, 2019'da Cumhurbaşkanı kararıyla koruma altında olan Nehil Sazlığı'nda konaklıyor. Sarı çiçeklerle bezenen sazlık bölgesinde konaklayan kuşlar, bölge halkı tarafından da büyük ilgi görüyor.

Leyleklerl merak edip onları görmek için Sazlığa geldiğini söyleyen  Dengbej Letif, sarı çiçekler içinde sıralı şekilde duran leyleklerin karşısında durarak Kürtçe şarkı söyleyip oradaki vatandaşlarla halay çekti. 


Leyleklerin Yüksekova'ya çok yakıştığını belirten Ali Yiğit isimli vatandaş, "Yüksekova kuş cennetindeyiz. Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Nehil Sazlığı rengarenk görüntüler sunuyor. Dağlarda karların görülmesiyle 4 mevsim bir arada yaşanıyor. Şu an harika ve muazzam görüntüler sunuyor. Göç yoluyla gelen yüzlerce leylek, şu an Yüksekova ovasında konaklıyor. Bu görüntüleri yakında görmek için biz de buraya geldik. Herkese tavsiye ediyoruz" dedi.


Leylekleri yakından görmek için bölgeye gelen Cahide Kurt ise, "Buraya bahar geldiğinde leylekler de göç yoluyla geliyor. Burası şu an çok sayıda leyleğe ev sahipliği yapıyor. Burası zaten koruma altına da alınmış. Hemen yanı başımızda da karlı dağlar yer alıyor. Bize sarı çiçeklerle bezenen muazzam görüntüler sunuyor. Yabancı ve yerli turistlerde gelip buradaki görüntüleri kadrajlarına alıyorlar. Bizde buraya gezmek amacıyla geldik ve o çektiğimiz görüntüleri sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan