Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

İlçenin İnanlı köyü yakınlarında bulunan ovada açan sarı çiçekler, güzellikleriyle hayran bırakırken, misafirlerin de uğrak noktası oldu. Ovanın tümünü kaplayan çiçeklerin Cilo Dağları'nın karlı manzarası ile birleşmesi görenleri mest ediyor. Ovada kadınlar pancar toplarken, birçok vatandaş da çiçeklerin olduğu bölgeye gelerek fotoğraf çekiyor. İki mevsimin bir arada yaşandığı manzara karşısında bazı vatandaşlar da şarkı söyleyip halay çekiyor.

Yüksekova'da her mevsimin güzel olduğunu belirten  Serdar Kaya , “Özellikle mayıs aylarında doğa severlerin uğrak noktası oluyor. İlçemiz birçok saklı cennette ev sağipliği yapıyor.  bizde buraya bu saklı cennet kadrajımıza sığdırmaya geldik.  Hafta sonları da gelin ve damatların buraya dış mekan fotoğraf çekimi yapmaya geldiklerine şahit oluyoruz. Keşke yılın her dönemi böyle çiçekli kalsa, biz de her gün buraya nefes almaya gelsek. Ama maalesef bu güzellikler kısa sürüyor. Umarım bu güzellikleri görmek isteyen yerli ve yabancı turistleri de ilçemizde ağırlarız. Burası İsviçre Alpleri'ni aratmıyor" dedi.

Nevzat Alter isimli vatandaş ise Cilo Dağları'nda kar bulunurken, eteğinde yer alan ovanın ise sarı çiçeklerle süslendiğini ifade ederek, "Bu manzarayı görmek için buraya geldik. Fotoğraf çektikten sonra türkü söyleyip halay çektik. Mayıs ayında bu güzellikleri yaşamak apayrı bir duygudur" ifadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan