Ulaş Güven / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Türkiye'nin önemli balınının yetiştirildiği Şemdinli'de vatandaşlar arıcılık kursuna yoğun ilgi gösteriyor.Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 84 saatlik arıcılık kursunda usta öğreticiler tarafından kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Verilen eğitimlerde; besleme arı ırkları, balın tanımı ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolis, arı sütü, kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları ilgili bilgiler veriliyor.

Katılımın yoğun olduğu kursta vatandaşlar aldıkları sertifikalarla arı yetiştiriciliği yapacak ve aile bütçesine katkı sağlayacak.Halk Eğitim Müdürü Nabi Özel yaptığı açıklamada,Halk eğitim merkezi müdürlüğü olarak son zamanlarda çok sayıda arıcılık kursu açtıklarını ifade etti.Özel, Çok sayıda arıcımız var bu arıcılarda teknik eksiklerini olduğunu belirledik bu kurslarımız sayesinde arıcılarımız hem daha verimli bal üretme hem de arıların yaşatılabilme ile ilgili eğitimlerini aldılar. Bugün uygulamalı ders verdik Şemdinli balı Türkiye'nin en kaliteli balları arasında bizler hem bu verimi artırmak hem bu kalitenin hak ettiği yere taşıma adına çalışmalarınıza devam ediyoruz dedi.

Öğrencilerden Sadık Kaya , Arıcılık eğitimi almaya geldim arıcılık güze bir meslek zorluğu var ama geçimimizi sağlamak için güzel bir fırsat buradan aldığımız eğitimlerle arıcılık yapabiliriz ailemizi geçindirebiliriz dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu