4-10 Mayıs “Karayolu Güvenliği ve trafik Haftası” münasebetiyle Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ekipleriyle beraber Yukarı Kayalar köyü ortaokulu öğrencilerine bilgilendirmede bulundu.

Yapılan bilgilendirmede trafik kurallarına uyulması gereken kurallar anlatıldı. Öğrencilerin sorduğu sorulara İlçe Kaymakamı, Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından detaylı şekilde cevap verildi.

93-58Şemdinli Kaymakamı trafik farkındalığının artırılmasına dikkat çekerek  “Sevgili öğrencilerimize trafik kurallarına uyan örnek bir vatandaş olarak yetişmesi için farkındalık eğitimlerimizi veriyoruz.

Vatandaşlarımızın da arabaya binerken emniyet kemerlerini takmasını, cep telefonlarıyla yolculuk bitene kadar ilgilenmemelerini istiyoruz. Trafiğe çıktığında ise belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, saygı ve sevgi içersinde yolucuğu tamamlamasını rica ediyorum. Ülkemizde ve ilimizde trafik farkındalığının artmasını temenni ederek, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nı kutluyorum” dedi. 

Program sonunda  öğrencilere “Trafik Jandarması Okul Yolunda” hikaye kitabı hediye edildi.

91-98

94-45

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ