Tatvan Belediyesi tarafından ilçenin Çağlayan ile Yeşil Mezra Mahallesi arasında bulunan 300 dönümlük alana yapılan mesire alanının 200 dönümden oluşan ilk etabı tamamlandı. Yapımı tamamlanan mesire alanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tatvan'ın turizmine büyük katkı sağlaması beklenilen mesire alanında akarsu, şelale, köprüler, yürüyüş yolları, şifalı su havuzları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanlar, mescitler ve lavabolar, otopark alanları, mangal yerleri, barbeküler, çeşmeler, voleybol ve basketbol sahaları, etkinlik alanları, amfi alanı, at binme alanları, çiftlik alanları, gezi ve kamp alanları yer alacak.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani, belediye olarak yine bir ilke imza attıklarını belirterek, “Bugün bölgenin en büyük mesire alanının açılışını gerçekleştirdik. Mesire alanımızın proje alanı toplamda 300 bin metrekaredir. 200 bin metrekarelik ilk etabını bitirip bu günde büyük bir coşkuyla resmi açılışımızı gerçekleştirdik. Mesire alanımız vadi içinde tamamen doğal bir yapıya sahip. Doğal yapıya mümkün olduğu kadar dokunmadık. İçinde yürüyüş alanları, oyun park alanları, spor alanları, tandır evleri, tuvaletler, lavabolar, çocuk bakım odaları ve anfi-tiyatro gibi etkinlik alanlarımız var. Yine mesire alanımızda her kamelyanın yanına bir mangal ve bir çeşme bıraktık. Bütün ihtiyaçların karşılanabileceği çok güzel bir alan oldu. Burası ailelerin gün boyu zaman geçirebilecekleri bir sosyal donatı alanına dönüştürüldü. Mesire alanımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törene katılan vatandaşlar mesire alanını çok beğendiklerini ifade ederek, açılan mesire alanından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İkramların yer aldığı törende çocuklar için etkinlik ve halk oyunları gösterisi düzenlendi. Sanatçı Şehriban Duman'ın konseri ile sona eren programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, eski AK Parti Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Viyan Orhan