YÜKSEKOVA - Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, Son 16 ayda  ekonomik kriz nedeniyle Hakkari ve ilçelerinde toplam 341 esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını kaydetti. 
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Tekin, şu ifadeleri kullandı: 
“Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, Hakkari ilimizde 2023 yılında 261 işletmemiz kapanırken, 2024 yılının ilk dört ayında ise 80 işletmemiz işyerini kapatmak zorunda kaldı. 

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip, iki ülkeye sınırı ve üç gümrük kapısının olması sebebiyle ticari ve turizm potansiyelinin yüksek olduğu ilimizde esnaf can çekişiyor. Ekonomi ve istihdam yükünü taşıyan esnafımız yaşanan ekonomik kriz karşısında ayakta kalma mücadelesi veriyor ve kepengini açık tutabilmenin zorluğunu yaşıyor. 

Son zamanlarda kredi faizlerinin çok yüksek olması sebebi ile de esnaf banka kredilerine ulaşamamakta ve finansal sıkıntı yaşamaktadır. 

Esnafımız sattığı malın yerine yenisini koyamadığı gibi bugün ayakta kalma mücadelesi vermekte ve giderek de nefesi tükenmektedir. 

Özellikle ilimiz ve ilçelerinin her sokağına kurulan zincir marketler, küçük esnafın yaşam alanını daraltmış, nefes borusunu tıkamıştır. Küçük sermayenin, alın terinin yerini acımasız rekabet düzeninde büyük sermaye almıştır" 
 

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ