VİYAN ORHAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
YÜKSEKOVA
Şemdinli’nin Oğlaklı (Meleyan ) Köyünde yaşayan 13 yaşındaki Esra Yücel, 2016 yılında dışarı çıktığında Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler tarafından cinsel istismara uğradı. Akabinde intihar eden Yücel’in 7 yıldır süren davası halen sonuçlanmadı. En son 17 Temmuz 2023 tarihinde 9’uncu duruşması görülen dava 3 Kasım 2023 tarihine ertelenmişti.

Esra Yücel davası için  Yüksekova’ya gelen TKDF başkanı Güllü YUKADER'i (Yüksekova Kadın Derneği) ziyaret ederek, davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

“ESRA’YA BU İSTİSMARI YAPANLAR TUTUKSUZ YARGILANIYORLAR”

Ankara’dan Esra Yücel davası için geldigini ifade eden Güllü,” Şemdinli’de 13 yaşındaki Esra Yücel'inn 3 kişi tarafından istismara uğradığı daha sonrasında intiharının söz konusu olduğu bir vaka için buradayız. Esra’ya bu istismarı yapanlar tutuksuz yargılanıyorlar. Bir çocuğumuzun hayatına kastedilmiş bir istismar vakası var ve bu vakadan cezasını alamayan kişiler var.  Cuma günü yani 3 Kasım’da yapılacak olan duruşmada yer almak adına ekibimizle beraber buradayız” dedi.  

“GAZETECİ ARKADAŞIMIZIN HABERİ ÜZERİNE OLAY TÜRKİYE GÜNDEMİNDE YER ALDI”

Başkan Güllü, “Herkes bilsin ki ülkede çocuklara yapılan istismarlarda olayı takip edenler vardır. Türkiye'de Kadın Federasyonu gibi her bölgenin öne çıkmış dernekleri vardır. Bu vaka bu bölgede bir kadın gazetecimizin takibi sonucu gündeme geldi.  Bize bu vakayı YUKADER haber verdi.  Daha sonra bu vaka Türkiye gündemine düştü” şeklinde konuştu.

“BU DAVAYI TAKİP EDECEĞİMİZİN BİLİNMESİNİ İSİTİYORUZ”

Öncelikle bu haberi yapan gazeteci arkadaşımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kadın dayanışmasını ağlarını ördü bizim için. Bugün Esra’nın aslında arkasında bıraktığı o sahiplenme duygusunu hayata geçirmek adına buradayız. Esra yalnız değildir. Bu  hukuki konularda ve ceza davalarında sistem doğru işlenmeli. Eş, dost ya da siyasi baskılarla intihara ettiği denilen ama bizim nezdimizde intiharın kuşkulu olduğu otopsi raporlarında görülecektir.  13 yaşındaki bir kız çocuğunun o tüfeği kullanabilme gücünün konuşulması ve tartışılması gerekiyor.

Türkiye’nin herhangi bir ucunda bir kız çocuğu yatağında huzurla uyuyamıyorsa hiçbirimizin yatağında huzurlu uyumaması gerekiyor. Bu amaçla buradayız ve yargıdan bu davada adil kararlar almasını ve bu davayı sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Esra Yücel'in davası 3 Kasım Cuma günü Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek

Editör: Erkan Çobanoğlu