Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile beraber 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin Gazi İlk/Ortaokulunda düzenlenen karne takdim törenlerine katıldı.

Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Çelik, ”Huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemini geride bıraktık” diyerek, geleceğimizin umudu olan öğrencilerimizin karne sevincine ortak oldu.

41-119

‘’İl genelinde 3. özel eğitim anaokulumuza kavuştuk‘’

Yakın bir zamanda hizmete girerek, özel öğrencilerimizin eğitimini üstlenen Gazi Özel Eğitim Anaokulu ’nu da ziyaret eden Vali Çelik, “Bu okulumuzla birlikte il merkezinde 2, il genelinde ise 3. özel eğitim anaokulumuza kavuştuk. Engeli olan çocuklarımız için açtığımız bu okullarımızda verilen eğitimin özünde; farklılıklarına rağmen tüm öğrencilerimizin başarabileceğine olan inancımız yatmaktadır. Okulumuz, ilimize ve biricik özel çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

’ Hedefimiz başta eğitim olmak üzere Hakkari'yi çok daha iyiye ve ileriye taşımaktır ‘’

Her zaman hedefimizin, başta eğitim olmak üzere Hakkarimizi, çok daha iyiye ve ileriye taşımak olduğunu vurgulayan Vali Çelik, “Sevgili yavrularımızın, onları yetiştiren anne-babaların ve eğiten öğretmenlerimizin sene sonu karne heyecanını paylaşıyorum. Karneler, sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgesidir, işin sonucu değildir. Eksiklikler mutlaka kapatılır. Önemli olan iyi birer vatandaş olmaları istikametinde, minik yavrularımızı, milli, manevi duygularla, vatan ve bayrak sevgisiyle donatmaktır; zira diğer bütün başarılar, bunun arkasından gelecektir. Ben, bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum; ama biliyorum ki Hakkari’deki çocuklarımızın, bugün yaptıklarının çok daha fazlasını yapabilme kabiliyetleri, nitelikleri ve zekaları var. Çocuklarımızın her birinin içerisinde ayrı bir cevher var, önemli olan bunu keşfetmek ve ortaya çıkartmak. Bunun için de hepimizin üzerine yükümlülükler düşüyor; nitekim öğrencilerimizin sportif alandaki başarılarından da bunu görebiliyoruz, ”dedi.

42-110

Vali Çelik, ‘’Okuma yazma seferberliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen süreçte, Hakkari’miz, Türkiye'de ön sıralarda yer aldı. Bu gibi büyük başarıların mutfağında, tabii ki eğitimcilerimiz var. Çünkü öğretmenlik; bir adanmışlıktır, hayatını öğrencileri ile paylaşmak, onların mutluluğu ile mutlu olmak ve onların gelecekteki başarıları ile gururlanmaktır. Hakikaten her kültürde, en değerli meslek, öğretmen olabilmek ve öğretmen kavramında hizmet verebilmektir. Bu vesileyle ilimizde başlattığımız eğitim seferberliğine, katkı sunan ve emek veren başta eğitim camiası olmak üzere, tüm eğitim paydaşlarına teşekkür ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize, aileleriyle birlikte huzurlu bir tatil diliyorum” sözleri ile tamamladı.

44-82

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ