Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, eğitim- öğretim yılının ilk döneminde, “Gençliğe Değer” projesi kapsamında, Hakkâri Fen Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle bir araya gelerek anlamlı bir sohbet gerçekleştirmiş ve programa katılan tüm öğrencilere, akademik alandaki başarılarını arttırmaları şartıyla ödül sözü vermişti. Vali Çelik, bu proje kapsamında bugün Fen Lisesi öğrencileriyle tekrar bir araya geldi.

Vali Çelik, Fen Lisesinde öğrenim gören ve akademik başarı oranını yükselten; 9-10-11 ve 12. sınıflardan toplam 230 öğrenciye hediyelerini takdim etti.

Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Çelik ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Fen Lisesi Müdürü Kadir Çetin, okulun yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

“Başarıya giden yolun temeli disiplindir.”

Öğrencilerle pansiyon yaşamının kazandırdığı disiplin ve dostluklar üzerine sohbet eden Vali Çelik; “Yatılı okulların kazandırdığı en önemli şeylerden birisi disiplin, ben de sizin hayatınızda böyle bir disiplin olmasını temenni ediyorum çünkü başarıya giden yolun temeli disiplindir.” diyerek disiplinli olmanın öğrencilerin başarıya ulaşmasındaki önemine vurgu yaptı.

“En iyi Fen Lisesi hangisi denildiğinde, Hakkâri Fen Lisesi akla gelsin.”

Vali Çelik, konuşmasının devamında; “Fen Liseleri ise başarıya gidilebilecek yolun ana unsuru gibi görünüyor. Özellikle sizlerin başarısının artması, okulunuzun kalitesinin ve niteliğinin artmasında da etkili olacaktır. Bu nedenle bu konudaki gayretinize ihtiyacımız var. En iyi Fen Lisesi hangisi denildiğinde Hakkari Fen lisesi akla gelsin, sizler de bu Hakkari Fen Lisesinden mezun olan dünyanın en iyi mühendisleri, doktorları ve akademisyenleri olarak bu başarı hikayesinin ana omurgasını oluşturun.” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“Günün sonunda iyi insan olarak tamamlamak, belki de elde edilebilecek en büyük başarıdır.”

Vali Çelik ; “sizlerin bizlere verebileceği en büyük hediye ve teşekkür derslerinizde başarılı olmanız ve onun da ötesinde iyi bir insan olmanızdır. İyi insan olmak, bu dünyada gelebileceğiniz en büyük makam, bundan emin olabilirsiniz, günün sonunda iyi insan olarak tamamlamak belki de elde edilebilecek en büyük başarıdır.” diyerek öğrencilere başarıdan ziyade iyi bir insan olmalarını önererek sözlerine son verdi. Vali Çelik, etkinliğin sonunda başarılı öğrencilere hediye takdim ederek, etkinlik daveti için okul yöneticilerine teşekkür etti ve tüm öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Sz-1

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ