İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı (Sinava) köyündeki kayak pistinde düzenlenen müsabakaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 665 sporcu katıldı. 

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 2’nci gün müsabakalarını yerinde takip etti.

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları Vali Ali Çelik takdim etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Çelik, Yüksekova’da kayak tesisi için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

A0-1

“BURADA BİR KAYAK EVİ YAPACAĞIZ”

Çelik, “Kayakta iki alan var. Biri alp disiplini biriside kuzey disiplinidir. Burası Kuzey disiplin açısından bir merkez olabilmesi için elimizden geleni yapmaya başladık. Yaz ayında burada tekerlekli koşu yarışın alt yapısını oluşturmak için çalışmalar başlattık. Maalesef kış şartlarından dolayı çalışmalar durdu. Bahar ayı ile birlikte pistlerini oluşturacağız. Onun haricinde bugün kayaklı koşu elemeleri için 20 ilden 600’e yakın sporcumuz geldi. Bu sürecin artarak devam etmesi ve buranın bir merkez haline gelmesi için gelen sporcuların konaklayabileceği bir tesis binasının projesinin talimatını verdik. Burada bir kayak evi yapacağız" dedi.

Aa-127

“KAYAK MERKEZİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASINA BAŞLANDI”

Büyükçiftlik Beldesinde yer alan alanda çalışmaların başladığı aktaran Çelik, "Yüksekova’da kayak tesisi için Büyükçiftlik beldesinde Doğu Anadolu kalkınma ajansı (DAKA) fizibilite çalışmasına başladı. Alanda fizibilite, kar kalış süresi, eğimler ve mülkiyet sorunları analiz edilecek. Eğer sağlıklı bir fizibilite çıkarsa o alanda alp disiplinli, teleferik alanların olduğu bir kayak merkezi için ön çalışmayı başlatacağız" şeklinde konuştu.

A00

A3-7

A1-17

A2-16

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ