Hakkari'nin Derecik ilçesinde ikamet eden Aram Kaynak yaptığı aletlerle bilim ve teknoloji ünitesini öğrenirken aynı anda eğlenceli zaman geçiriyor.  Kısıtlı imkanlarıyla yaptığı çalışmalar büyük beğeni topladı. Zor şartlar altında yaptığı çalışmalar göz kamaştırdı.

201-26

Yaptığı robotik aletlerle, köyünde ve ilçede ilgi görmeye başlayan Aram Kaynak, "12 yaşımdan beri robotik malzemelerle uğraşıyorum. İlk başlarda birşeyler düşünüyordum. Böyle mekanik ve robotik birşeyler yapmak istiyordum. Gerçekten kendime inancım tamdı. İlk başlarda deneme olarak bir helikopter yaptım ve ilk deneyimim başarılı geçti. Daha farklı şeyler denemek istedim. Artık ilgim daha fazla artmaya başladı. Dışarı çıktığımda böyle çevremde birşeyler hoşuma gidiyorsa alıyordum, sonra alıp evde birleştirerek robotik helikopter ve farklı çalışmalar yaptım. Kendimi daha çok geliştirmek için belediye basakimizdan tam destek aldım. Yardımları oldu bize ve Govend dergisi bu konuda bana imkanlar sundu. Buradan belediye başkanıma sayın Hasan Dinç ve Govend dergisine teşekkür ediyorum.

202-17

Derecik Belediye başakanı Hasan Dinç ise Bilindiği üzere çok karmaşık ve yoğun bir süreç geçirdik. Bu süreç içerisinde yanımızdaki- yöremizdeki güzellikleri görmek epey zor oldu ancak bir güzellik var ki görmemek, görememek imkansızdı. Aram Kaynak kardeşimizin bu çaba ve gayreti karşısında sessiz kalamazdık. Hem Derecik Belediyesi olarak hem de güzide dergimiz Govend Dergisi olarak kendisinin maddi manevi destekçisi olacağımızı yineliyorum. Biz burada bunun için varız. Nice diyarlarda nice umutlar var. Umuyorum ki nerede bir umut varsa sesi duyulur ve gereken neyse yapılır. Biz Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak ayriyeten şahsım adına başta Aram Kaynak kardeşimiz olmak üzere ümitvâr olmamızı sağlayan herkese destek çıkacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.