11. Bölge Kara Yolu Van Müdürlüğü 2022 yılında Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlanıldı. Çalışma Cengiz Topel caddesinden, İpek Yolu hastane kavşağına kadar yapılması projelendirildi. Cengiz Topel caddesinde asfalt ve orta refüj çalışmalarının tamamlanmasının ardından İpekyolu orta refüjü genişletilip inşaat halinde brakıldı. 

3 yıldır inşaat halindeki orta refüj birçok kez basına yansımasına karşı Karayolu Bölge müdürlüğü konuyla ilgili sesiziğini koruyor. 

Bölgeye turist getirmek için gelen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe orta refüjün şehrin  görüntüsüne yakışmadığını belirterek duruma tepki gösterdi. 

Konuyla ilgili Karayolları Bölge müdürlüğü ile Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı'na seslenen Özgökçe, orta refüjün peyzaj çalışmalarının tamamlanmasını istedi. 

“Şehrin vitrini olan bu yol, bu şekildeyken nasıl turist gelecek?”

 Özgökçe, “Asya'ya açılan tarihi İpekyolu Caddesi oldukça önemlidir. 11. Karayolları ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'na buradan sesleniyorum: Bu yolun orta refüjü acilen yapılması gerekiyor. Biz geçen sene Yüksekova’ya 2 info çalışması yaptık. Hem İran hem de Irak’tan turist getirdik buraya. Ancak Yüksekova ilçesi kirli, Yüksekova çarşı pazarında yürüyemiyoruz. Kaldırımlar çok kötü. Biz de bu konu için valimizden, kaymakamımızdan ilçenin temizliği ve hijyeni için taleplerimiz olmuştu ama yıl olmuş 2024 hala görüntü aynı.  İpekyolu orta refüjünün hali maalesef içler acısı. Biz de burada yetkililere sesleniyoruz. Bu yolun artık yapılması lazım. Çünkü biz bu şehre nitelikli turist getirme çabasındayız ama bu şekilde bu halde turist getiremeyiz. Artık sesimizi duyun!” dedi.