Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yüksekova Esnaf Sanatkârlar Odası (YESO)ve TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe'nin öncülüğünde başlatılan Iran-Yüksekova arasındaki turizm atağı için bir araya geldi.

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagroz İş Merkezi’nin YESO konferans salonunda  bir araya gelen STK’lar, İş insanları ve yerel esnaflar, Irak Güney kenti ve Yüksekova arasındaki geliş-gidiş bağlantılarını hızlandırmak için 4 günlük ziyaret öncesi görüşme toplantısı yapıldı.

1-473Yapılan toplantıda, Hakkâri ve ilçelerine  ile Van’a Irak’ın güney kentinden gelecek olan misafirler için rota belirlendi.

Toplantıya, TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa  Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gürdal  ve çok sayıda esnaf katıldı. 

2-429“BU YILDA AĞIRLIĞIMIZI BU BÖLGEYE VERECEĞİZ”

Toplantıda açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe, Hakkari ve bölgesinin turizmini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bölgedeki yeni rotaları oluşturmak için buradayız. Allah nasip ederse 21 Mayıs’ta Irak’ın güneyinde Arap bölgesinde 15 tane seyahat acentesinin Hakkâri’ye davet ettik. Acenteleri 2 gün Hakkâri ve 2 gün Van olmak üzere 4 gün ağırlayacağız. Yakın bir süreçte de buradaki sektörle bir araya gelip Türkiye’de iç pazarda kültür turları yapan büyük tur operatörleri ile acenteleri Yüksekova’ya davet edip coğrafyamızı tanıtmayı planlıyoruz.  Bölgedeki turizmi mevsimsellikten çıkartıp 12 aya yaymak istiyoruz. Nitelikli turisti buraya getirebilmek için bugün buradayız. Bildiğiniz üzere geçen sene Yüksekova'ya Hilton öteli yapıldı. Çok güzel bir otel. Yaklaşık 170 tane odası var bu da bizim elimizi güçlendiriyor.  TÜRSAB olarak geçen yıl gibi bu yılda ağırlığımızı bu bölgeye vereceğiz” dedi.

Toplantı sonrası heyet Yüksekova Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti.

Ziyarette Yüksekova’ya gelecek olan Iraklı misafirlerin rotası Belediye Başkanlarıyla paylaşıldı.

4-285