Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin  Esenyurt ve Esentepe Mahallesi'nde yer alan 1. Etap ve 2. Etap TOKİ Küme Evleri’ne giden yolda 3 gün önce yüklü tırın geçmesi sonucu çöküntü meydana geldi. Yolda oluşan derin çukur sürücülere zor anlar yaşatırken mahalle sakinleri olası bir kazanın önüne geçmek için çukura taş ve sopa koyarak önlem alıyor.

“YOLU İYİ YAPMADIKLARI İÇİN SÜREKLİ ÇÖKÜNTÜ MEYDANA GELİYOR”

Yolun önceki yıllarda bataklık olduğunu bu yüzden çöküntünün meydana geldiğini aktaran mahalle sakini Nesrullah Çetin, “Burada 30 yıldır yaşıyorum.  Eskiden burası bataklıktı. Daha sonra yerleşime açılınca yol yaptılar. Fakat yolu iyi yapmadıkları için sürekli çöküntü meydana geliyor. 3 gün önce yüklü bir tır buradan geçtiği esnada yolda gördüğünüz gibi çöküntü meydana geldi. Burası eğimli olduğu içinde sürücüler fark etmiyor. Biz de olası kazaları önüne geçmek için yola taş ve sopa koyduk. Yetkililerden yolun yapılmasını istiyoruz. Çukur daha da derinleşebilir“dedi.

Güzergahta ilerleyen sürücü Naci Arslan ise, “Burada her gün yüzlerce araç geçiyor.  Yolda mahalle halkı çöküntüyü fark etmemiz için sopa ve taş koymuşlar. Yollarımız da sürekli çukur ve çöküntü oluşuyor.  Burada oluşan çöküntü derin. Allah korusun gece saatlerinde araç kullanan sürücüler fark etmese kaza meydana gelebilir. Yetkililerden yolun yapılmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

51-158

52-116