YÜKSEKOVA – Kadınlar 2‘nci Ligi’nde heyecan devam ediyor. D grubunda lider olan Yüksekova Belediye Spor başarılı performansı ile göz doldururken, takım forveti Aleyna Yasemin Eroğlu da rakiplerine gol yağdırıyor.

Gol kraliçeliğini 17 golle Karabük Gençlerbirliği Spor oyuncusu Güllü Şahin ile paylaşan 21 yaşındaki forvet, sezon sonunu zirvede kapatmak için yoğun tempoda çalışmayı sürdürüyor. Yüksekova Belediye Spor’un attığı 38 golden 17’sine imza atan Eroğlu’nun futbolculuk hikayesi ise zorlu süreçlerden geçiyor.

I 1-14

"FUTBOL TOPUM PATLAMASIN DİYE TANKIN ÖNÜNE ATLADIM"

Futbola küçük yaştan itibaren tutkun olduğunu kaydeden Eroğlu, futbol topu patlamasın diye tankın önüne atladığını ve saniyeler ile kurtulduğunu anlatıyor.

Eroğlu, “4-5 yaşlarında iken sabahın 5’inde kardeşimi dışarı çıkartıp onu kaleci yapıp gol atıyordum. Futbola böyle başladım. Hatta bir hikayem var. Futbol topum patlamasın diye askeri tankın önüne çıktım ve saniyeler içinde topu geri alıp geri çekildim, topumu kurtardım. O kadar çok aşığım ki ona; sırf patlamasın diye belki de canımdan olacaktım ama Allah’a şükür bir şey olmadı” dedi.

I 2-8

"GOL KRALİÇELİĞİ MUTLULUK VERİCİ"

Futbolu çok sevdiğini kaydeden Eroğlu, “Futbola beden eğitimi öğretmenim vasıtası ile başladım. Erzincan Gençler Gücü’nde oynadım ve öyle devam ettim. Benim babam eski futbolculardan. O yüzden benim arkamda duruyor. Annem olsun, babam olsun, hepsi arkamda duruyorlar” şeklinde konuştu. 

Hedeflerine de değinen Eroğlu, “Takım olarak bu sene şampiyonluğu hedefliyoruz. Şuanda güzel gidiyoruz ve inşallah önümüzdeki 6 maçı da alıp devam edeceğiz. Gol krallığını kendime geçen hedef olarak koymuştum. Şuanda da birinci sıradayım. Bu, mutluluk verici benim için. İnşallah öyle devam edecek” sözlerini sarf etti.

I 3-3

"TAKIMLA UYUMU ÇOK GÜZEL"

Kulüp teknik direktörü Bayram Yıldırım ise “Gol kraliçesinin bizden olması bizi mutlu ediyor. Bu başarının sırrı da takım içerisindeki uyum ve takım içerisindeki arkadaşlıktan geçiyor. Bu da bizi daha mutlu ediyor. İnşallah sezon sonuna kadar daha da geliştirip gol kraliçemizi en iyi yere getirmeye çalışacağız. Takımla uyumu çok güzel. Gol kraliçesi olmasının sebebi de odur” dedi.