Soğukların ve yağışların hayatı olumsuz etkilediği Yüksekova'da ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve 200 haneye sahip Kısıklı (Dılezı) köyünde yaşayan besiciler için zorlu mesai günün ilk ışıklarıyla başlıyor.

90-170

Bir yandan ev ile ahırların üzerinde ve önünde biriken karları temizleyen köylüler, bir yandan da en önemli geçim kaynakları olan hayvanların bakımını sağlıyorlar. 
Yazın tarla, mera ve yaylalarda biçtikleri otları ahırlarına yakın bölgelere istifleyen köylüler, yemleri kar altından güçlükle çıkarıp bazen sırtlarında, bazen de eşek ve kızaklarla kar örtüsünün üzerine sererek hayvanlarını yemliyorlar.

10-489

‘’Kış demek çiftçiye zorlu süreç demektir’’
Köyde çiftçilik yapan  Osman Özdemir, 6 ay boyunca zorlu bir kış süreci yaşadıklarını belirtti. Özdemir ‘’Her sene olduğu gibi yine zorlu bir kış süreci yaşadık, hala da yaşıyoruz. Yaz boyunca hayvanlarımız hep meralarda ama kış olunca içerde veya kapıda bakıyoruz. Biz sadece hayvancılıkla uğraşıyoruz ve tek geçim kaynağımız da budur. Zaten şehirde öyle bir işte yok, gidip yapalım. Tüm köy olarak sadece hayvancılık yaparak çocuklarımıza bakıyoruz. Allah bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun. Kısacası kış demek çiftçiye zorlu süreç demektir’’ dedi.

6-119

11-327

8-82

7-104

5-170

4-241

3-323

2-368