Kars'ın Digor ilçesinde doğan ve doğuştan elleri olmayan Muhammer Alkan engeline rağmen resim yapmaktan vazgeçmedi.

İlkokuldan üniversite sürecine kadar sürekli resim yapan Alkan öğretmenlerinin desteğiyle de  bu yeteneğini geliştirdi.

Eller olmadan çizim olmaz sözlerine aldırış etmeden büyük bir  azimle resim yapan Alkan kendini resim alanında geliştirererek güzel çizimler ortaya koydu.

Bu doğrultuda ilerleyen Alkan  Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak Yüksekova'nın Kuruköy ilk ve ortaokuluna atandı.

Buradaki öğrencilere ilham kaynağı olan Alkan öğrencilerine de kendi bilgilerini aktarmaya başladı.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Muhammer Alkan Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, doğuştan elleri olmadığını söyledi.

Yüksekova'ya öğretmen olarak bu sene atandığını belirten Alkan şunları kaydetti:
"Buraya geldiğimde öğrenciler baya şaşırdı. Öğrencilere kendimi tanıtma gerekiyordu. Öğrenciler beni tanıdıkça anladıkça beraber çizim yaptıkça öğrencilerde hem bir ilham oluştu, hem de kendilerinde bir özgüven oluşmaya başladı.

Şuan derslerimiz dolu dolu geçiyor. Aslında engelimin doğoştan olması benim yararıma olduğumu düşünüyorum. Çünkü bir şeyleri başarmam için alışmam gerektiğine inanıyorum.

Birçok şeyi çocukken kendi başıma yapmayı kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalıştım ve bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam ettim. Resim yeteneğim var olan bir şeydi ama üzerinde daha çok çalışmam gerekiyordu üzerinde . Ben sürekli bunu yaptım. Sürekli bir şeyler deniyorum.

Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yeni teknikler deniyorum. Genel olarak yağlı boya ve karakalem üzerinde çalışmalarımı yoğunlaştırıyorum.Tarz olarak natürmord çizimleri yapıyorum. Diğer taraftan insan çizimleri, doğa çizimleri ve soyut çizimlerde yapmaya çalışıyorum. Okul hayatım da öğretmenlerimden aldığım bilgileri tecrübeleri hayata geçirdim. Onların bana bu konuda baya katkısı oldu. Beni bu seviyeye getiren öğretmenlerim ve öğretmenliğim oldu. Ben de bu doğrultuda kendi öğrencilerimi kendi hedeflerinden şaşmamalarını sağlayarak kendi işlerini kendi doğrularıyla yapmalarını sağlıyorum."

Öğrencilerden Menesa Diri ise "Küçüklükten beri resime karşı bir ilgim vardı.Öğetmenim de bana en güzel yöntemlerle öğretmeye başladı.
Öğretmenimin bu başarısı bu azmi beni de çok etkiledi.  Buradaki  sınıf arkadaşlarımda öğretmenimden ilham aldığını düşünüyorum.Takdir edilmesi gereken bir öğretmenim var" diye konuştu
Öğrencilerden Vildan Atılgan da "Genellikle resim derslerinden nefret ediyordum. Ama öğretmenimin sayesinde resim alanında kendimi geliştirdim. Öğretmenimin en çok ta oturan nine fotoğrafını beğendim" ifadelerini kullandı.