Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Yeni mahalle ve Güngör mahallesine bağlantısı bulunan çevre yolunda eğitim gören sürücü adayları, yolda oluşan derin çukurlar nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Eğitmenler, yolda oluşan çukurlar nedeniyle sürücü adaylarının direksiyona konsantre olamadığını kaydederek olası bir kazadan dolayı endişe duyduklarını dile getirirken, adaylar ise yolda ilerlemekte zorlandıklarını belirterek yetkililerden yolun onarılmasını istedi.

“ÇUKURLAR OLASI BİR KAZAYA NEDEN OLABİLİR”

Eğitmen Gökhan Altan, “Burada sürücü adaylarına eğitim vermekteyiz. Ancak yolda oluşan derin çukurlar nedeniyle çok zorlanıyoruz. Sürücü adaylarımızda acemi olduğu için bu çukurlar olası bir kazaya sebebiyet verebilir. Yetkililerden rica ediyoruz bu çukurları biran önce kapatılsın” dedi.

Sürücü adaylarının henüz tam anlamıyla direksiyon hâkimiyetinin olmadığını söyleyen İbrahim Işık adlı vatandaş, çukurların kazalara neden olabileceğini ifade ederek yetkililer yolun yapılmasını istedi.

I 1-33

“ÖĞRENCİLERİMİZE SÜRÜŞÜ MÜ GÖSTERELİM YOKSA ÇUKURLARA VURMAMAYI MI?”

Türkiye’nin hiçbir yerinde sürücü adaylarının bu kadar kötü bir yolda eğitim görmediklerini söyleyen Eğitmen Murat Tekin, “Burası çevre yolu ama yol boyunca derin çukurlar oluşmuş. Bu yolu sürekli kullandığım için ezberledim. Fakat bu yolu yeni kullanan sürücüler hızla çukurlara vurup kaza yapabilirler. Zaten çukurlar hendek gibi çok derin. Öğrencilerimiz çok zorlanıyor. Biz burada öğrencilerimize sürüşü mü gösterelim yoksa çukurlara vurmamayı mı? Karayolları biran önce bu çukurları doldurmalı bu çukurlar tehlike saçıyor” şeklide konuştu.

“KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMİYORUZ”

Eğitmen Kazım Dilbilir ise, “Bu çukurlardan dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz. Kendimizi güvende hissetmiyoruz. Adaylarımız yeni araç sürüyor. Onlarda zorlanıyor. Yetkililer biran önce bu yolu kullanılabilir hale getirmelidir ”ifade etti.

Yolda oluşan çukurlardan dolayı öğrencilerinin zorlandığını belirten Eğitmen Cemalettin Çekik, “Öğrencilerim çok zorlanıyor. Adaylarımız çoğu zaman çukurlara vuruyor. Araçlarımızı sık sık sanayiye götürüyoruz. Yetkililer gereken çalışmaları lütfen yapsın ”sözlerini sarf etti.