Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda Hakkari Valisi Ali Çelik ve Protokol üyeleri tarafından karşılanan Uçarmak daha sonra Esendere’ye geçti.

Esendere’de bulunan sınır kapısında incelemelerde bulunan Uçarmak daha sonra Derecik’te bulunan Umurlu ile Çukurca İlçesinde bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

Sınır kapılarında bulunan sorunları yerinde inceleyen Uçarmak, daha sonra Hilton oteline geçerek STK’lar ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda İlçedeki sınır kapılarındaki mevcut sorunlar,  ilçedeki yatırımlar, sınır kapılarında oluşan tır kuyrukları, ithalat ihracat ve turizm gibi konular Bakan Uçarmak’a iletildi.

5-205

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir, “İlçemize bugün teşvik eden Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sezai Uçarmak ve Valimiz Ali Çelik başkanlığında Yüksekova, Şemdinli ve Hakkâri’deki STK’larımızla bir toplantı gerçekleştirdik. 

 Mevcut 3 sınır kapımızın sorun ve sorunları giderme noktasında görüşmeler gerçekleştirdik. Geçim kaynağımız sınır kapılarımızdır. Buradaki sorunları ve çözüm önerilerini sayın bakan yardımcımıza aktardık. Çok olumlu ve verimli bir toplantı oldu” dedi.

3-378

Hakkâri’nin 2 ülkeye sınırı olduğunu hatırlatan, Hakkari Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin ise,” Ticaret ve turizm potansiyeli çok yüksek olan bir bölge olması münasebetiyle bizler Hakkâri’deki yerel dinamikler olarak geçmiş dönemlerde de Ankara’da gümrük kapılarımızın iyileştirilmesine dönük bir çok girişimlerimiz oldu.  Bugünde ticaret bakan yardımcısı ilçemizi ile 3 sınır kapımızı ziyareti etmesi ve akabinde sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmesini çok önemsiyoruz. Çünkü ticaret ve turizm potansiyeli yüksek bir bölgedeyiz.